Inmiddels zijn we een paar dagen verder, en ik kan je melden dat wij gisteren (12 Januari 2016) ons ontslag hebben gekregen van het Sophia kinderziekenhuis.

Goed nieuws dus.

Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor alle lieve reacties en mails die we hebben gekregen en waar we veel steun uit hebben kunnen halen.

Van te voren had onze chirurg prof. dr. R.M.H. Wijnen – onze held, hele aardige man – ons verteld dat we wel rekening moesten houden met wat hobbels.

Echter.. we hebben deze niet gekregen.

Elke dag ging het gewoon weer een stukje beter met Oscar.

Donderdag 7 Januari

Hij krijgt zijn eerste moedermelk (3ml per uur) via de sonde die via zijn neus direct in zijn maag loopt. Zijn katheter is eruit gehaald. Wij slapen op de 4e verdieping in het Sophia ziekenhuis.

Vrijdag 8 Januari

Infuus wordt afgebouwd en de moedermelk gaat naar 6ml per uur. Hij houdt zichtbaar wel erg veel vocht vast na de operatie. Dit is de laatste dag dat wij de kamer hebben op de 4e verdieping en we besluiten in de avond naar huis te gaan om een nachtje thuis te slapen. We hebben natuurlijk ook Lucas nog, en we missen hem gigantisch.

vrijdag-oscar

In de avond bellen we nog een keer naar de intensive care, maar alles gaat goed. Oscar is een kanjer.

Zaterdag 9 Januari

In de ochtend komen we aan en zien we de dat melk weer is opgehoogd naar 10ml per uur. Oscar doet het heel goed op de moedermelk, en we krijgen te horen dat hij in de middag weer voor het eerst een flesje mag drinken met melk. Eerst 25 ml.

zaterdag-oscar

Alles gaat steeds beter.

Zondag 10 Januari

We krijgen de melding dat Oscar snel van de intensive care af zou kunnen. Het is niet meer nodig om hem heel sterk in de gaten te houden, omdat het herstel enorm vlot verloopt. Hij wordt naar de medium care geplaatst en mag weer aan de borst bij mama.

zondag-oscar

Mama besluit daarom weer naast Oscar te blijven slapen omdat ze graag ’s nachts de voedingen wil geven via de borst. Oscar heeft enorme zuigkracht en de fles drinkt hij te snel waardoor hij moeite heeft met drinken en slikken tegelijk. Aan de borst heeft hij deze uitdaging niet.

Hij plast erg veel, en poept zijn moedermelk uit dus de connectie tussen slokdarm en maag werkt definitief weer goed. 🙂

Maandag 11 Januari

Oscar wordt verlost van ALLE kabels. Geen infuus meer, geen sonde. Terwijl de sonde eruit gaat zie je dat Oscar zichtbaar een zuchtje slaat van geluk. haha

We moeten echter nog één nachtje blijven ter controle.

Dinsdag 12 Januari

De dag dat we naar huis mogen en we met ons gezin in Breda weer samen kunnen zijn. Voordat we naar huis mogen moeten we eerst nog een test afleggen voor beademing.

Alles is supersnel gegaan. De chirurg, dokters en verpleegsters zijn aangenaam verrast.

Een normaal verloop met een kindje met een slokdarmatresie is ongeveer 3 weken in het ziekenhuis.

Oscar had het in een weekje geflikt.

naar-huis-oscar

Fantastisch teamwork van Oscar samen met topwerk van onze chirurg, veel liefde en vertrouwen van papa en mama. Goede moedermelk en goede energie van de Paleo community! Thanks hiervoor!

Ik ben ervan overtuigd dat er veel goede energie naar Oscar is toegegaan nadat ik mijn eerste bericht plaatste. Alles wat aandacht krijgt dat groeit. Positief maar natuurlijk ook negatief.

Houdt hier rekening mee tijdens je eigen uitdagingen.

Terwijl Nathalia en ik naar het ziekenhuis reden op 10 Januari luisterden we het liedje “Don’t worry, be happy” van Bobby Mcferrin.

Een leuke quote uit het liedje waar ik hard om moest lachen was:

In every life we have some trouble,
But when you worry you make it double

Zeker waarheid.

Lieve Oscar, je hebt ons even laten schrikken, maar gaandeweg dit avontuur ook heel veel kracht en zekerheid gegeven. We zijn een goed team met z’n allen.

De opname in het ziekenhuis was een prachtig leerproces, maar ik ben blij dat we met z’n allen weer thuis zijn hoor. Ik ga van je genieten ventje!

Dikke kus,

Pap

oscar-met-papa